Blog

A ruha teszi az embert - Stílus tippek Simon Skottowe-tól

Simon Skottowe
A ruha teszi az embert - Stílus tippek Simon Skottowe-tól

A ruha teszi az embert - Mark Twain

Az egyre inkább kapcsolatokra épülő világban a jó kommunikáció elengedhetetlen új ismertségek kialakításához. A nyelv természetesen nélkülözhetetlen, de mi a helyzet a nonverbális kommunikációval - a ruháinkkal?

Megkértük Budapest egyik legjelentősebb férfiruházat-guruját, Simon Skottowe-t, aki egy Londonban tanult szabó, hogy adjon néhány stílus tippet,  mit és ami még fontosabb, hogyan kell viselni.

  1. Vásároljon kevesebbet, de jobbat. Nem számít a kora, foglalkozása, jövedelme, vagy hogy a cipők, öltönyök vagy órák piaca érdekli, ne pazarolja a pénzt sokféle olcsó divatcikkre, ami hamar felmondja a szolgálatot, amikor megtakaríthat és ehelyett egy nagyszerű, időtálló terméket vásárolhat.
  2. Válassza ki szekrénye alapdarabjait úgy, hogy azok illeszkedjenek az Ön arcához, testalkatához, valamint életstílusához. Például a szőke, valamint vöröses szőrzethez a hidegebb színek illenek, míg az ősz hajhoz és a világos bőrhöz élénkebb színek passzolnak.
  3. Az öltöny az alapja minden úriember szekrényének. Ideális esetben az öltönynek puha, természetes vonalai és kiegyensúlyozott arányai vannak. Fontos, hogy tökéletesen illeszkedjen és soha ne korlátozzon. Gyakori viselés esetén teljesen a testére illeszkedik és egy második bőrré válik.
  4. Mindig viseljen kabátot. Egy sportos zakó, vagy egy blézer sosem lehet rossz ötlet. Mindegy, hogy farmert és pólót visel, vagy kicsit jobban ki van öltözve, ez az a ruhadarab egy férfi szekrényében, ami szinte mindig viselhető.
  5. Mindent összevetve a jómodor és az ápolt külalak a fegyelmezettség és gondosság üzenetét közvetíti a külvilág felé. Végül is, egy férfi messzire eljuthat egy jó frizurával, egy széles mosollyal és egy fényezett cipővel.
  6. Ahogy a nagy Hardy Amies mondta: „Egy férfinak úgy kell kinéznie, mint aki intelligensen vásárolta a ruháit, és odafigyeléssel válogatta őket össze, majd teljesen megfeledkezett róluk.”