A történet

Simont már kiskorától lenyűgözte a dolgok készítése. A varrás és ruhakészítés iránti érdeklődése egy nyári vakáció során kezdődött, mikor a két fiú lefoglalása reményében Simon édesanyja megajándékozta őt és testvérét egy kezdő gobelin készlettel. Szokatlan választás talán, de lefoglalta őt. Halkan bontakozott ki korán megjelenő tehetsége.

Tizenéves korára varrás oktatója, Mrs. Ellis legnagyobb örömére már ruhákat készített a környékbeli hölgyek számára; már akkor különös odafigyelést mutatva a részletekre, ami mára már védjegyévé vált.
Az események akkor indultak el igazán, amikor 1988-ban elkezdte a Harrow Művészeti Főiskolán a divatszakot. Eddy Fosbrook, a volt Saville Row-i szabó volt az egyik legfőbb oktatója. Szárnyai alá vette Simont és megtanította neki a méretre készített férfiruhák szabásának és varrásának alapjait.

Miután diplomát szerzett, Simon Milánóba költözött, ahol néhány évig egy   neves   dizájn  stúdióban dolgozott, miközben elkezdett kialakítani egy   ügyfélkört is saját,   egyedi szabású munkáihoz. Utolsó két Milánóban töltött   éve alatt ő volt a felelős a   Katharine Hamnett London férfi és női   szabászatáért is.

Milánóban eltöltött évei során Simon elmerült az olasz életstílusban és nem   csak   ruháikat, de belsőépítészetüket, bútoraikat ételeiket és az olasz   városok inspiráló   atmoszféráját is megszerette.

1998-ban nagy változás történt az életében, ugyanis egy nagy, brit  szabászati cég, az Elite Clothing Edited, rátalált és a magyarországi  üzemeik tervezési igazgatójává tette. Nagy lépés volt.. 5 gyár, 1700  alkalmazott és ügyfél Európa szerte. Új ország, város és nyelv.

Az elkövetkező három év lehetővé tette Simon számára, hogy első kézből lássa a szervezeti rendszert és sokat tanuljon mind az anyagbeszerzésről, mind a ruházat gyártásról és az ipari környezetről.
Azonban egyre inkább frusztrálták a tömeggyártás korlátai, valamint  egyre inkább szembe tűnt neki a minőségi férfiruházat hiánya  Budapesten.
Következésképpen 2001-ben elindította saját, bespoke szabóságát. Üzletét fokozatosan bővítette kész ruházattal és kiegészítőkkel is és a  szerény kezdetek után Simon mára már egy hét fős csapatot irányít. 2015-ben nagyobb telephelyre költözve lehetősége nyílt átrendezni a  szabó- és varróműhelyt, valamint az általa kiválasztott kész ruha  kínálatot is tovább bővítette néhány márkával Európa legrangosabb  gyártói közül.

További információért, valamint időpontfoglalás miatt kattintson ide.