Blog

A póló kabát
10
Ápr

A póló kabát -ahogy a neve is sugallja- eredetileg arra szolgált, hogy a pólójátékosokat melegen tartsa a meccsek előtt, alatt és után. A pólót az Indiában szolgáló brit lovas tisztek hozták haza, miután találkoztak a játék modern verziójával Manipurban, a tizenkilencedik század közepén.

Esküvői viselet

Készüljön az esküvőjére szakemberrel! - Így öltözik a tökéletes vőlegény

Karácsonyi ajándékötletek férfiaknak, akik szeretik a minőséget

Nem tudja, mit kérjen karácsonyra? Inspirációt keres, mi lehet a legjobb ajándék egy úriembernek? Íme pár ajándékötlet, ami megkönnyítheti a keresgélést.

A bespoke gardrób ápolása

Az ősz amilyen hirtelen beköszöntöt, olyan hirtelen véget is ér, így itt az ideje, hogy a téli gardróbunkra is gondoljunk. Az év ezen időszakában az olasz édesanyák nekilátnak a hagyománynak számító „Ribaltare”-nak, amikor is a nyári ruhákat kitisztítják és elrakják, míg az őszi, téli szezon darabjait előveszik. Felesleges fáradozásnak tűnik? Ezesetben érdemes hinni az örökérvényű mondásnak, miszerint az édesanyák mindig jobban tudják. A megfelelően ápolt ruhadarabok ugyanis nem csak szebb látványt nyújtanak, de hosszabb életűek is. Az öltönyöktől az ingeken át a cipőkig, íme néhány hasznos tipp és trükk a gardróbod általános és szezonális ápolásához.

Hogyan nézz ki úgy, mint egy millió dollár – Black tie

Újra a nyakunkon a bálszezon és míg a hölgyeknek ez a legjobb lehetőség, hogy csillogjanak, addig az uraknak érdemes átgondoltan és kellőképp tájékozottan állni a ruhaválasztáshoz. 

Hogyan nézz ki úgy, mint egy millió dollár 35 fokban

Míg a meleg beköszöntével a nőknek egyszerűbb dolga van, a férfiak számára a nyár egyet jelent az izzadtsággal szembeni állandó küzdelemmel. A jó hír, hogy átgondoltsággal és egy megfelelően felépített nyári ruhatárral egyszerre öltözhetsz elegánsan és kényelmesen még a szezon legmelegebb napjain is.

A pólóing története

Ahogy az a nevéből is látszik, a pólóinget először a lovaspólóhoz tervezték a tizenkilencedik század második felében Indiában, majd az 1920-as években már az európai versenyeken is megjelent.

A férfi pamut piké meznek általában rövid volt az ujja és viszonylag szűk a szabása, hogy ne gátolja a mozgást a felesleges anyag. Tökéletes volt a gyorsan mozó lovaspóló játékosok számára.

Hogyan nézz ki úgy, mint egymillió dollár tweedben

A tweed egy olyan alapvető, brit ruhadarab, ami árasztja magából a vidéki arisztokrácia hangulatát – gondoljunk csak a Downtown Abbey-re. Nos igen, de mit tud a tweed ezen túl? Honnan származik és mivel sikerült megőriznie helyét a brit stílusban és divatban az elmúlt évtizedekben? Ezeknek a rejtélyes kérdéseknek megválaszolásához a Londonban képzett szabóhoz, Simon Skottowe-hoz fordultunk segítségért.

Így ápold az öltönyöd, hogy hosszú életű legyen

Miért szükséges karbantartani az öltönyt? 

A jó minőségű ruhadarabok gondozása művészetnek számít, azonban sajnos ez a szokás megfakult az évek során. Figyelembe véve a méretre készült, minőségi férfi öltöny elkészítési idejét és költségeit, érdemes betartani néhány alapvető szabályt, amelyek biztosítják dédelgetett ruhadarabjaink hosszú élettartamát.

Az öltönyök ápolása két területre osztható fel, a tárolásra és a tisztításra. A tisztítás pedig további részekre bontható: minden viselés után elvégzendő feladatok, alkalmi vasalás és teljes tisztítás.

A ruha teszi az embert - Stílus tippek Simon Skottowe-tól

A ruha teszi az embert - Mark Twain

Az egyre inkább kapcsolatokra épülő világban a jó kommunikáció elengedhetetlen új ismertségek kialakításához. A nyelv természetesen nélkülözhetetlen, de mi a helyzet a nonverbális kommunikációval - a ruháinkkal?

Megkértük Budapest egyik legjelentősebb férfiruházat-guruját, Simon Skottowe-t, aki egy Londonban tanult szabó, hogy adjon néhány stílus tippet,  mit és ami még fontosabb, hogyan kell viselni.

A márka bemutatása

„Jól öltözöttnek lenni olyan, mint szerelmi viszonyt folytatni ruháinkkal, játszani a mintákkal és
tökéletesen harmonikus kapcsolatba bájolni a színeket.”