Blog

A pólóing története

Ahogy az a nevéből is látszik, a pólóinget először a lovaspólóhoz tervezték a tizenkilencedik század második felében Indiában, majd az 1920-as években már az európai versenyeken is megjelent.

A férfi pamut piké meznek általában rövid volt az ujja és viszonylag szűk a szabása, hogy ne gátolja a mozgást a felesleges anyag. Tökéletes volt a gyorsan mozó lovaspóló játékosok számára.

René Lacoste hozta először kereskedelmi forgalomba a férfi pólóinget, teniszpóló verziót viselve belőle 1929-ben. Teniszbajnokként a megszokott ing akadályozta a játékban és kényelmetlen volt számára. Amikor először viselte szokatlan pólóingjét nagy feltűnést keltett vele, és nem a jó értelemben. Laza stílusa és a jersey anyag túlságosan az alsóneműre hajazott ahhoz, hogy tisztességes viselet lehessen.

A férfi pólóingek azonban hamar elterjedtem annak köszönhetően, hogy a sportok népszerűsége növekedett a középosztály köreiben.

Hogyan nézz ki úgy, mint egymillió dollár tweedben

A tweed egy olyan alapvető, brit ruhadarab, ami árasztja magából a vidéki arisztokrácia hangulatát – gondoljunk csak a Downtown Abbey-re. Nos igen, de mit tud a tweed ezen túl? Honnan származik és mivel sikerült megőriznie helyét a brit stílusban és divatban az elmúlt évtizedekben? Ezeknek a rejtélyes kérdéseknek megválaszolásához a Londonban képzett szabóhoz, Simon Skottowe-hoz fordultunk segítségért.

Így ápold az öltönyöd, hogy hosszú életű legyen

Miért szükséges karbantartani az öltönyt? 

A jó minőségű ruhadarabok gondozása művészetnek számít, azonban sajnos ez a szokás megfakult az évek során. Figyelembe véve a méretre készült, minőségi férfi öltöny elkészítési idejét és költségeit, érdemes betartani néhány alapvető szabályt, amelyek biztosítják dédelgetett ruhadarabjaink hosszú élettartamát.

Az öltönyök ápolása két területre osztható fel, a tárolásra és a tisztításra. A tisztítás pedig további részekre bontható: minden viselés után elvégzendő feladatok, alkalmi vasalás és teljes tisztítás.

A ruha teszi az embert - Stílus tippek Simon Skottowe-tól

A ruha teszi az embert - Mark Twain

Az egyre inkább kapcsolatokra épülő világban a jó kommunikáció elengedhetetlen új ismertségek kialakításához. A nyelv természetesen nélkülözhetetlen, de mi a helyzet a nonverbális kommunikációval - a ruháinkkal?

Megkértük Budapest egyik legjelentősebb férfiruházat-guruját, Simon Skottowe-t, aki egy Londonban tanult szabó, hogy adjon néhány stílus tippet,  mit és ami még fontosabb, hogyan kell viselni.

A márka bemutatása

„Jól öltözöttnek lenni olyan, mint szerelmi viszonyt folytatni ruháinkkal, játszani a mintákkal és
tökéletesen harmonikus kapcsolatba bájolni a színeket.”