A projekt

A stílustudatos úriemberek oázisának számító Simon Skottowe Méretes Szabóság Budapest gyönyörű Parlamentjének közelében található.

Az enyhén Art Déco stílusú földszinti részen kapnak helyet a kész áruk, valamint itt történik a szabás és a próbák is, míg a varróműhely a felső szinten található.

Simon szabási stílusa, mind az öltöny készítésben, mind a saját   márkájánál, hagyományosan londoni stílusú ötvözve az Olaszok kifinomultságával. Leginkább Holland & Sherry, Harrisons of Edinburgh és Smith’s gyapjúszövetekkel dolgozik, mivel megbízható és magas minőségű anyagok széles választékát kínálják, melyekkel  könnyű dolgozni.

Minden egyedi vágás a házban készül, melyekhez Simon saját kezűleg készíti a szabásmintát. Szabókból és asszisztensekből álló   csapatával együtt készíti el a méretre szabott darabokat.
2005 óta Simon előre gyártott férfiruhákat és kiegészítőket is kínál.   Először a Gran Sasso kötött áruit emelte be kínálatába, ami a mai napig alapvető és folyamatosan bővülő eleme a kész  ruhaválasztéknak. A nagyobb üzletbe való költözés 2015-ben teret adott a kínálat további bővítésére. Nyakkendők és díszzsebkendők a londoni Drake’s-től, zoknikkal és egyéb kiegészítőkkel együtt,  vezető olasz gyártóktól. Nem régiben kerültek az üzletbe bőr kiegészítők az Il Bussetto-tól, sálak és díszzsebkendők a Nuova   Petronius-tól és kasmír a Begg & Co.-tól.


A termékek ezen széles választéka nem véletlenszerűen került az   üzletbe, Simon személyes kritériumai alapján választotta ki őket. Csak olyan gyártóktól, többnyire nagy múltú olasz cégektől vásárol, amelyek kivételes tapasztalattal és származással rendelkeznek az ágazatban. Ezek nagyon gyakran családi vállalkozások, melyek közül néhányat a mai napig az alapító család jelenlegi generációja   vezet.

A legújabb projekt a Simon Skottowe saját márkás nadrágok, ingek és pólóingek fejlesztése volt. Ezeket a darabokat kiváló olasz és magyar cégek gyártják kizárólag Simon számára. A Simon Skottowe most komplett, méretre szabott ingszolgáltatást is kínál, kombinálva Simon vágási és tervezési tehetségét az Albini Sumisura finom, olasz ingszövet gyűjteményével.

További információért, valamint időpontfoglalás miatt kattintson ide.