Petronius 1926

A Petronius 1926-ot Luigi Wollisch alapította, akinek első nyakkendőkészítő műhelye Milánóban, Via Rugabella-ban volt. A lelkes latinista Petronio Nigro-ról, a Néró uralkodása alatt élt íróról és politikusról nevezete el márkáját, aki kifogástalan ízléséről volt híres és az elegancia döntéshozójaként is számontartották. A cég 1950-ben költözött a tekintélyes Palazzo Borromeo d’Adda-ba Via Manzoniban. Az óváros szívében található Milánó egyik legjelentősebb vásárlásra alkalmas és kulturális helyszíne, melynek egyik végén a La Scala található, a másik pedig az Academia di Brera közelében halad el.


Az egyetem közelében található Petronius nemcsak lenyűgöző, kézzel készített nyakkendőket gyárt, de gyönyörű sálakat, díszzsebkendőket és egyéb kiegészítőket is megtalálhatunk a kínálatukban.


Ezt a történelmi céget immár a Wollisch család harmadik generációja irányítja; híven követve nagyapjuk szellemiségét. Csak a legjobb minőségű anyagok, legkifinomultabb minták és színek érhetnek felé a Petronius márka nevéhez. Egy családtörténet, egy olasz történet és kemény munkájuknak köszönhetően egy nemzetközi sikertörténet.