Blog

Hogyan nézz ki úgy, mint egy millió dollár 35 fokban

Hogyan nézz ki úgy, mint egy millió dollár 35 fokban

Míg a meleg beköszöntével a nőknek egyszerűbb dolga van, a férfiak számára a nyár egyet jelent az izzadtsággal szembeni állandó küzdelemmel. A jó hír, hogy átgondoltsággal és egy megfelelően felépített nyári ruhatárral egyszerre öltözhetsz elegánsan és kényelmesen még a szezon legmelegebb napjain is.

Ha az öltöny kötelező eleme a megjelenésednek, légy óvatos az anyag kiválasztásánál. Válassz egy nyitott szövésű gyapjút vagy nyári kölyök mohairt (nyáron nyírt, fiatal mohair kecske finom, puha szőre), hogy amennyire lehet, hűsítsen. Az említett két anyag további előnye, hogy nem gyűrődik túlzottan. A színválasztás tekintetében a nyár színei megegyeznek a téliekkel, csak épp világosabb árnyalatúak. Így a szürkék kicsit halványabbak, a kékek élénkebbek, és ezek mellett a bézs is népszerű választás lehet. Szerencsére a nyár lehetővé teszi, hogy merészebben nyúlj a színekhez, és ha teheted, válassz könnyű szerkezetű anyagok, fél- vagy béleletlen és finom bélések közül. Természetesen a poliésztert messziről kerüld el, ezáltal elkerülve az izzadtságszagot is. A Bemberg Cupro (ami egy természetes, selyem-szerű szál, hipoallergén, hőszabályzó tulajdonságokkal) az ideális választás, mert nagyon erős, ugyanakkor könnyű, mint egy toll.

Ami a fazont illeti, az egysoros zakókat ajánljuk, és javasoljuk, hogy maradj a derékban kissé szabott daraboknál természetes vállakkal.

Amikor egy öltöny mellett leteszed a voksod, először találd meg a megfelelő anyagot, így a kabát később önmagában is hordható lesz. A pamut és len öltönyök könnyen variálhatóak különböző nadrágokkal, köszönhetően a nadrágszövet hétköznapi jellegének. A kevésbé hivatalos eseményeknél, amikor az öltöny elhagyható, válassz egy klasszikus nyári zakót vagy egy stílusos sportzakót, lehetőleg mintásat. Párosítsd őket egy tónusában megegyező pamut chino nadrággal, ami könnyen tisztítható mosógépben. Ha szeretnél egy kis fűszert belevinni a megjelenésedbe, érdemes számításba venni néhány merészebb inget. A hagyományos brit ingminták jellemzően meglehetősen látványosak, bármi elképzelhető, ami nem „konzervatív” – kellemes csíkok, apró kockák. Ha megvan a minta, jöhet a szín: maradj a letisztult és élénk színeknél, lehetőleg egy kis fehérrel kombinálva.

Ha a felső réteg soknak bizonyulna és a zakónak mennie kell, próbáld kihozni a legtöbbet az ingekből. Legyen szó finom pamutról vagy ír vászonról, mindig hosszú ujjú ing mellett dönts – kétszer felhajtva, ha önmagában viseled.

A nagy Gatsbynek köszönhetően a szezon legnépszerűbb választása a vászon, egy közismert anyag és egyben megjelenés is, amivel könnyen mellé lehet nyúlni (az olcsó anyaghasználat és a rosszul szabott fazonok miatt). Mi magunk nagy rajongói vagyunk a vászon öltönyöknek, természetesen nem az olcsó verziójának, hanem az igazi minőségi ír vászonnak, ami a szabók álma. Nem ráncolódik, mindössze szépen, finoman gyűrődik, és aki ért hozzá, tudja, hogy ez az elegancia csúcsa.

A cipő esetében keress finom, könnyű bőrt. Egy borjúbőr loafer stílusos választ jelenthet egy nyári öltönyhöz, míg a velúr változatai jól mutatnak együtt a hétköznapibb nadrágokkal. Ha szívesen tennéd le a voksod a zokni nélküli megjelenés mellett, válassz teljesen rövid szárú, „láthatatlan” zoknit, így ez nem rontja az összképet, viszont a lábat szárazon tartja.

Ha túlélted a nyári hőségben töltött hétköznapokat és eljutottál péntekig, ideje elővenni egy pólóinget, természetesen márkajelzés nélkülit. Párosítsd finom pamut nadrággal, egy pár puha loaferrel és napszemüveggel – ezáltal biztosan megkapod azt az igazi „Je ne sais quoi” megjelenést, ami Sean Conneryre emlékeztet James Bond szerepében.

Ezután valószínűleg vágyni fogsz egy csobbanásra, de ne feledd, miközben elmerülsz a türkíz színben csillogó vizekben, továbbra is lehetsz stílusos. Érdemes az úszónadrágot is személyre szabottan választani, és ezesetben a Petronius 1926 puha pamut tapintású nejlon úszónadrágjai, nemcsak a mintázatuk miatt jó választás, de gyorsan száradnak és a strandon is kellőképp feltűnőek.