Pólóingek

Ahogy a neve is sugallja, a pólóinget először a 19. század második felében hívták életre Indiában a pólójáték viseleteként és az 1920-as évekre már az európai versenyeken is megjelent. Rövid ujjával és szorosan illeszkedő szabásával a pamut piké mez tökéletes választás volt az agilis pólójátékosok számára, mivel nem korlátozta őket a mozgásukban.
A teniszbajnok René Lacoste volt az első, aki 1929-ben kereskedelmi forgalomba hozta a férfi pólóingnek egy sokkal inkább teniszbarát verzióját. Az ikonikus Lacoste márka és logó 1933-ban született meg. Lacoste újítása a hagyományos tenisz ingekkel kapcsolatos kényelmetlenség-érzetéből eredt, ami egy légáteresztőbb és rugalmas pólóing megalkotásához vezetett.
Míg az első Lacoste pólóing -a teniszezőkre szabottan- fehér volt, modern viselői a színspektrum teljes palettáját magukévá tették. Egy dolog azonban továbbra is változatlan - az anyag. A valódi Lacoste pólóinget pamut piké anyagból készítik, amely légáteresztő, rugalmas és kiváló nedvszívó képességű. És ami a legjobb benne? Ezek az ingek nem igényelnek különösebb törődést-nincs szükség vasalásra; mosás után egyszerűen felakasztjuk őket száradni.
A pólóing tartós népszerűsége az egyszerűségében rejlik. René Lacoste néhány teniszspecifikus finomítással egészítette ki, például szélesebb gallérral, hogy védje a játékost a napfénytől. Emellett meghosszabbította a háta szabását, hogy az ing szépen betűrve maradjon.
Az évek során olyan neves márkák, mint Fred Perry (szintén híres teniszező), a Brooks Brothers és Ralph Lauren a pólóinget a ruhatár alapdarabjává tették, mindegyikük egyedi stílussal és történettel gazdagította ezt az időtlen klasszikust.
A "casual Friday" és a laza öltözködés trendjének térnyerésével a klasszikus pólóing egyesek számára túl sportosnak tűnhet. Erre válaszul Simon Skottowe, Fred Perry teniszcsillag vintage fotóiból ihletet merítve megalkotta a klasszikus rövid ujjú pólóing saját verzióját: egyrészes gallérral, hosszabb ujjakkal, vastagabb pamut piké anyagból, amely anyagfelesleg nélkül, testhez álló szabással illeszkedik. Feltűnő logók nélkül- csak egy úriember, aki könnyed stílussal viseli a pólóinget.
Simon Skottowe pólóing-kollekciója, amely mára világszerte népszerűvé vált, az eredeti rövid ujjú változatot hét színben kínálja; a hűvösebb hónapokra hosszú ujjú változatban is elérhető. Úgy tervezték, hogy nadrággal viselve személyes ízlést és stílust közvetítsen. Le- vagy felhajtott gallérral hordjuk? Míg mi hajlamosak vagyunk a lehajtott gallért preferálni, a teniszpályán vagy napos időben előnyben részesíthetjük a felhajtott gallért. Bármilyen legyen is a stílusa, a Simon Skottowe pólóing eleganciát sugároz és kényelmet nyújt egyidejűleg- engedi, hogy az úriember viselje az inget, nem pedig fordítva.